Over de vereniging

De Venlose Watervrienden is een zwemvereniging voor jong en oud en telt ongeveer 240 leden. We leggen ons niet toe op topsport, maar trachten zoveel mogelijk zwemliefhebbers bij de zwemsport te betrekken. En dat wordt elke zondagochtend gedaan in zwembad de Wisselslag te Venlo. Bij ‘Activiteiten’ kunt u lezen wat er bij onze vereniging zoal kan. Landelijk zijn wij aangesloten bij de N.C.S., de Nederlandse Culturele Sportbond en we zijn een door de “Nationale Raad Zwemdiploma’s” erkend opleidings- en exameninstituut voor nationale zwemdiploma’s.

 

Clublokaal

De zwemvereniging beschikt over een eigen clublokaal genaamd ‘De Ster’, waar u gezellig kunt vertoeven onder het genot van een kopje koffie of thee en spijs. Dit alles is verkrijgbaar tegen zeer lage prijzen. Tevens kunnen ouders/begeleiders via drie televisies de lessen vanuit het zwembad volgen. Verder is in het clublokaal lectuur en speelgoed aanwezig. Ook worden belangrijke mededelingen bekend gemaakt via het bord en kunnen opmerkingen, ideeën en klachten gedeponeerd worden in de ideeënbus.

Geschiedenis van de vereniging

Watervrienden Venlo is opgericht in april 1961 te Venlo en destijds begonnen in het voormalige sportfondsenbad (Sportje). Van begin af aan is de vereniging volledig door vrijwilligers gerund en heeft als doel zoveel mogelijk zwemliefhebbers van jong tot oud, op een plezierige wijze bij de zwemsport te betrekken. Tegen een schappelijk tarief behalen leden allerhande zwemdiploma’s (waaronder A, B en C) en kunnen recreatief zwemmen. Het zwemonderwijs gebeurd uiteraard conform richtlijnen uitgezet door de Nationale Zwem Raad (NRZ) en de vereniging is aangesloten bij de NCS. In 1997 is de vereniging overgegaan naar zwembad de Wisselslag te Blerick t.g.v. het feit dat het sportfondsenbad gesloten werd. Hier wordt nu elke zondagmorgen van 08.25 uur tot 10.25 uur gezwommen en les gegeven. In Blerick werd toen ook het eigen clublokaal “DE STER” in gebruik genomen naast de ingang naar het buitenbad. In 2011 vierde onze vereniging het 50 jarig jubileum en met een ledenlijst van ruim 230 leden en een jong team van enthousiaste vrijwilligers is er hopelijk nog een lange en rooskleurige toekomst weggelegd.

De vrijwilligers

Elke zondagmorgen staan vrijwilligers klaar om de vereniging draaiende te houden.
Het instructieteam
De toezichthouders
De toegangscontrole

Contact

clublokaal 'De Ster'
Drie Decembersingel 56
gelegen naast het zwembad "de Wisselslag"
Venlo-Blerick
Telefoon: 077-3824886
Terug naar boven